Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Wat is buikvet en hoe kom je er van af?

0

Buikvet is schadelijker dan vet op andere plaatsen. Het wordt gelinkt aan een hoger risico op hartziekten, beroertes en kanker. Gelukkig is er een simpele manier om er van af te komen.

Buikvet dat zich ophoopt rond de organen verhoogt de kans op insulineresistentie en diabetes. Hoe dat precies werkt is onduidelijk. Mogelijk worden de lever en de spieren minder gevoelig voor insuline als er hogere circulatieniveaus van vetzuren aanwezig zijn. Die kunnen ontstaan als er van binnen vetafzettingen zijn.

Het goede nieuws is dat buikvet snel ontstaat, maar ook snel weer kan verdwijnen in tegenstelling tot vet rond de benen en heupen bijvoorbeeld. Dat heeft een evolutionaire reden: het vet rond de buik wordt gebruikt als het lichaam dringend op korte termijn energie nodig heeft.

Doordat het zo dynamisch is, kun je het ook simpel kwijtraken. Dat gaat het makkelijkst door te sporten zonder vooraf veel te eten, zodat er een negatieve energiebalans ontstaat. Ga bijvoorbeeld op een (bijna) lege maag een half uur hardlopen.

Maar misschien is het raadzaam om eerst te kijken of je buik wel echt te dik is. Dat doe je als volgt: meet je heupomvang en je taille. Deel vervolgens je taille door je heupen. Is dit meer dan 1 voor mannen en 0,85 voor vrouwen dan moet er wat af.

Bron(nen):   The Guardian

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close