Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Wat is een stijve nek

0

Als je ooit gewekt bent door een onverwachte pijn in je nek, waardoor je je hoofd niet kunt draaien zonder scherpe, pijnlijke pijn, dan heb je de ware ellende van een stijve nek ervaren. Op een gegeven moment krijgt iedereen een stijve nek, maar de reden voor je lijden kan veel verschillende oorzaken hebben.

Wat is stijve nek?

Een stijve nek is in wezen een spierspanning, normaal gesproken in de levator scapula spier. Vanwege de nauwe verbinding met een aantal zenuwcentra en de nabijheid van de wervelkolom kan deze ‘getrokken’ spier erg pijnlijk zijn. De oorzaken van deze aandoening variëren van een sportblessure of een slechte houding tot overmatig sms’en en het gebruik van een verkeerd slaapkussen. Elke ongewone of zich herhalende beweging van de nek kan ervoor zorgen dat deze spier ontstoken raakt en alles genereert, van regionale pijn tot hoofdpijn en immobiliteit.

Hoewel fysieke activiteit ook belangrijk is voor het gezond houden, kunnen rigoureuze fysieke activiteiten of verkeerde bewegingen deze aandoening ook veroorzaken. Vasthouden aan de juiste vorm tijdens het sporten of fysieke activiteit is belangrijk en kan van cruciaal belang zijn om eventuele verwondingen te voorkomen, ook in de nek.

De positie waarin u ’s nachts slaapt, kan ook een belangrijke rol spelen bij het veroorzaken of voorkomen van nekpijn. Het kiezen van het juiste kussen en de juiste slaaphouding voor u kan leiden tot pijnvrije ochtenden. Volgens Harvard Health Publishing zou de kwaliteit van de slaap ook kunnen leiden tot deze aandoening.

Er zijn veel manieren om een ​​stijve nek te behandelen, waaronder de meeste normale ontstekingsremmende middelen en zelfs zachte rekoefeningen die u helpen de spieren te ontspannen en de mobiliteit te vergroten. Maar in het ideale geval zou je deze aandoening kunnen voorkomen voordat ze zich ooit voordoet. Als de aandoening echter langer dan een paar dagen aanhoudt of de pijn aanhoudt, is het het beste om contact op te nemen met een arts.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close