Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Wat is het belangrijkste wanneer we willen afvallen?

0

Wanneer we willen afvallen hebben we de keuze uit heel wat verschillende soorten diëten. Sommige van die diëten zijn heel erg effectief, zoals een koolhydraatarm dieet bijvoorbeeld. Maar wat is nu de essentie van het afvallen? Minder calorieën innemen dan de calorieën die we verbruiken. Toch lukt het bij sommige mensen nog steeds niet om met deze regel gewicht te verliezen. Dat kan verschillende redenen hebben. Een trage schildklier is daar één van. Mensen met een trage schildklier hebben een trage verbranding. Echter kan een passieve levensstijl ook aan de basis liggen van het trage metabolisme. Een ijzergebrek zal ook zorgen voor een vertraagde verbranding.

Het lichaam verwerkt calorieën en zet die om in energie. Maar niet elke calorie is hetzelfde. Zo hebben we calorieën uit koolhydraten, uit eiwitten en uit vetzuren. In deze drie groepen kunnen we dan nog eens onderverdelingen gaan maken. En dat gaan we hier doen. We gaan ons concentreren op de koolhydraten. Dat is meteen één van de belangrijkste redenen, waarom het mensen nog steeds niet lukt om af te vallen. Ook al doen ze uiterst hun best om te zorgen voor een hoger verbruik en een lagere inname.

De twee soorten koolhydraten

We hebben snelle koolhydraten, en we hebben trage koolhydraten. Snelle koolhydraten zullen zoals de naam doet vermoeden, snel worden opgenomen in de bloedstroom. Trage koolhydraten hebben meer tijd nodig. Maar wat is nu het verschil en wat voor grote impact zal dat kleine verschil op onze inspanningen hebben om gewicht te verliezen?

Wanneer we veel snelle koolhydraten gaan eten zal de bloedsuikerspiegel gaan pieken. Die zal heel hoog worden, waardoor hoge hoeveelheden insuline moeten worden aangemaakt. Om deze energie om te zetten in glucose. Wanneer die energie dan wordt omgezet in glucose, krijgen we een enorme boost aan energie. In bijna alle gevallen hebben we zo’n hoge hoeveelheid energie niet nodig. Dat zal er dan voor zorgen dat de ongebruikte energie wordt opgeslagen in de vetcellen. Wanneer dit proces zich blijft voortdoen dan hebben we een verhoogde kans op het krijgen van overgewicht. Op termijn wordt het risico ook verhoogd op insuline resistentie en op diabetes type 2.

In tegenstelling tot de snelle koolhydraten zullen trage suikers minder snel worden opgenomen door het lichaam. De bloedsuikerspiegel gaat minder snel stijgen. Waardoor geleidelijk aan energie wordt vrijgegeven. En niet in één keer. Dat zorgt ervoor dat we een langere tijd geen honger hebben. Maar geeft ons ook meer tijd om de vrijgegeven energie te verbruiken. Waardoor minder overtollige energie zal worden opgeslagen als vet.

We dienen dus zoveel mogelijk de snelle suikers te vermijden. En in plaats daarvan trage suikers gebruiken in ons dieet. Dat zal de kansen om het overgewicht aan te pakken ernstig doen stijgen.

Praktische voorbeelden

Hierin zullen we een voorbeeld geven van de voeding die hoofdzakelijk bestaat uit snelle suikers. Na de dubbele punt krijgen we het alternatief. Het alternatief bestaat uit hoofdzakelijk trage koolhydraten. Die gaan dus de energie niet zo snel vrijgeven en zal onze kansen bij het afvallen enorm doen stijgen.

  • Aardappelen: Zoete aardappelen of peulvruchten
  • Wit brood: Volkoren brood
  • Witte rijst: Bruine rijst
  • Witte pasta: Bruine pasta
  • Frisdrank: Water (eventueel met citroensap of ander vruchten of groentensap)
  • Snoep en gebak: Noten

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close