*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Wat is het Keto-dieet en werkt het?

0

De New Yor Times heeft een onderzoek gedaan naar het (nu) populairste dieet van de westerse wereld: het keto-dieet, een dieet waarbij je zo min mogelijk koolhydraten eet, maar waarbij je boter, slagroom en vet in overvloed mag. Samenvatting van het antwoord van de NYT: Ja het werkt, maar we weten niet hoelang

Een “typisch” ketogeen dieet bestaat uit ten minste 70 procent calorieën uit vet, minder dan 10 procent uit koolhydraten en minder dan 20 procent uit eiwitten.

Het doel van het ket dieet is om via vetmetabolisme in een toestand van ketose te komen. In een ketogene toestand gebruikt het lichaam voornamelijk vet voor energie in plaats van koolhydraten; met lage niveaus van koolhydraten, kunnen vetten worden omgezet in ketonen om het lichaam van brandstof te voorzien.

Ja. Zeker op korte termijn. Voor de eerste twee tot zes maanden, is er bewijs dat een zeer koolhydraatarm dieet effectiever is dat een ‘normaal’ vetarmdieet, volgens een studie van de National Lipid Association.

Voor sommigen is het het beloofde land van diëten. Niet meer hongerig achter een schrale schaal geraspte wortels, maar chorizo in roerei. Er zijn inderdaad aanwijzingen dat mensen zich minder hongerig voelen als ze dit dieet volgen en minder honger lijden.

Het keto-dieet lijkt snelle resultaten te leveren: de eerste kilo’s raak je supersnel kwijt.  Dat is vooral water, waarschijnlijk. Daarna is het net als met ieder dieet: er moeten minder calorieën in, dan je verbrandt om af te vallen. “Het is niet alsof het je stofwisseling op magische wijze zal veranderen en calorieën er niet meer toe doen.”

Bovendien: als je weer koolhydraten gaat eten, komt ook het vocht terug.

Er zijn aanwijzingen dat dit kan. Het onderzoek is ook hier beperkt en tegenstrijdig. Er zijn wat aanwijzingen dat het keto-dieet je verbranding positief beïnvloedt. Maar verwacht daar, zeker op den duur, niets van.

Het (weinige) onderzoek dat de effecten op lange termijn blootlegt, wijst er op dat het ketodieet na een jaar net zo effectief is als een vetarm dieet. Maar het is goed mogelijk dat het ketodieet langer en trouwer valt vol te houden. En voor wie dat zo is, is het keto-dieet effectiever. Want dat is de hamvraag bij ieder dieet: hoe doe je het op de lange duur.

Bronnen:

NYT

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close