*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


WAT IS MINDFULNESS?

0

Wat is mindfulness?
Mindfulness is een vorm van meditatie die je kunt gebruiken om een goede relatie te vinden tussen lichaam en geest. Deze meditatietechniek kan er voor zorgen dat je mentaal sterker in je schoenen komt te staan. Door je brein te trainen kun je jezelf afsluiten voor negatieve gedachten en kun je makkelijker een situatie accepteren zoals deze zich voordoet. Deze manier van braintraining is ontzettend goed voor mensen met een lichte depressie of andere psychologische stoornissen.

Andere waarneem methoden
Mindfulness training veranderd de manier waarop je gebeurtenissen waarneemt. Je krijgt door deze training een nieuwe manier van aanpakken waarbij niet meteen oordeelt of reageren. De sleutel tot het succes van deze techniek is het nauwkeurig waarnemen en toelaten zonder directe reactie. Hierbij moet je zelf de situatie onder controle krijgen waardoor je ruimte creëert om te kunnen accepteren. Door deze vorm van meditatie kun je jezelf verder ontwikkelen en je brein sterker maken.

Je leert in de training sessies gewoontes te herkennen en hier anders op reageren. De interactie op een probleem of situatie zul je anders aan gaan pakken zodat u een betere keuze zult maken op momenten dat het nodig zonder dat u hier problemen mee ervaart. Mindfulness kan ingezet worden bij diverse klachten. Nadat u dit proces heeft doorlopen zijn er ook nog trainingen die er voor moeten zorgen dat er geen terugval zal gebeuren.

Deze techniek is nog relatief nieuw en daarom zijn er nog weinig aantoonbare resultaten op lange termijn. Vele mensen ervaren deze techniek als positief en in de toekomst zullen we hier nog zeker mee van gaan horen. Er zijn diverse mindfulness / aandachtstraining websites waar u terecht kunt voor meer informatie.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close