Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Wat zijn antioxidanten?

0

Antioxidanten en vrije radicalen zijn begrippen die bij elkaar horen. Om te begrijpen wat antioxidanten zijn, moet je daarom eerst begrijpen wat vrije radicalen zijn. Vrije radicalen zijn zeer schadelijke stoffen die de cellen en weefsels beschadigen. De normale processen van weefsels worden verstoord, dit wordt ook wel oxidatie genoemd. Ze worden gevormd door lichaamsprocessen, roken, stress of bijvoorbeeld te lang in de zon te zitten. Dit kan leiden tot ziekten als kanker.

Antioxidanten zijn stoffen die het proces van oxidatie tegengaan. Bovendien kunnen zij de vrije radicalen neutraliseren waardoor zij geen schade kunnen aanrichten in het lichaam. Sommige van deze antioxidanten worden door het lichaam zelf aangemaakt, andere kunnen niet worden aangemaakt door het lichaam en moet de mens binnen krijgen door middel van voeding. Wie voldoende antioxidanten binnen krijgt leeft langer en gezonder. Zo bestrijdt je veel voorkomende ziektes.

Naast dat antioxidanten zeer goed zijn voor onze gezondheid, worden ze ook toegevoegd aan onze voeding en producten om de houdbaarheid te verlengen. Niet alleen aan levensmiddelen, maar bijvoorbeeld ook aan cosmetica. Veel voeding is van nature rijk aan antioxidanten. Het is precies de reden dat fruit en groente zo gezond zijn.

Antioxidanten zijn vrijwel altijd vitamines en mineralen. De meest bekende zijn bijvoorbeeld vitamine C, vitamine E, flavonoïden, bètacaroteen, seleen en zink. Natuurlijk zijn er nog ontelbaar andere antioxidanten.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close