*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Weet je waar je pas echt dik van wordt?

0

Als je chips, aardappels en frisdrank zoveel mogelijk vermijdt heb je meer kans om af te vallen. Als je in plaats van deze dikmakers yoghurt, noten en fruit in je dieet opneemt verhoogt dat je kansen om een gezond gewicht te blijven behouden. Dat zegt de epidemioloog Dariush Mozaffarian van de Harvard Medical School in de New England Journal of Medicine.
Deze gegevens haalt Mozaffarian uit drie studies. Hier hebben in totaal 120.000 Amerikaanse mannen en vrouwen aan meegewerkt. Dit zijn de Nurses’ Health Study  I en II ( NHS, NHS II) en de Health Professionals Follow-up Study (HPFS). In deze onderzoeken zijn werkers in de gezondheidszorg op de voet gevolgd

De gewichtstoename van de gemiddelde deelnemer in een periode van 4 jaar en met welke eetgewoontes deze toename samenhing kon Mozaffarian uitrekenen. zie hieronder.

Resultaten

De gemiddelde deelnemer werd elke 4 jaar 1.5 kg zwaarder. Elke portie aardappelen zorgde voor een 4 jaarlijkse gewichtstoename van 0.58 kg, bij elke portie chips was dat een gewichtstoename van 0.76, frisdrank zorgde voor een gewichtstoename van 0.45 elke portie verwerkt vlees was dit een gewichtstoename van 0.42 kg.

De deelnemers die in plaats van deze producten  yoghurt,  noten fruit en groenten in het dieet hadden bleven slank. Omdat deze producten zorgen voor een afname in lichaamsgewicht.

weightgainlifestylenejm2011

Beweging was niet zo een hele grote slank makende factor. Zie hierboven. Het scheelde maar een kilo tussen de mannen en vrouwen die het meest en de mannen en vrouwen die het minst bewogen.

De toename van lichaamsgewicht is dus vooral het gevolg van te veel eten, en niet zo zeer het gevolg van te weinig lichaamsbeweging.

 

weightgainlifestylenejm2011b

 

De grootse factor die Mozaffarian ontdekte was stoppen met roken. Mensen die waren gestopt met roken kwamen in 4 jaar tijd 2.3 kg aan. zie hieronder.

weightgainlifestylenejm2011c

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close