*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Welke soorten fruit en groente staan garant voor een slanke lijn?

0

Een hele reeks groente- en fruitsoorten helpen je om je gewicht doorheen de jaren op peil te houden. Om minder bij te komen, ja zelfs om te vermageren! En dat is te danken aan de flavonoïden die ze bevatten.

De flavonoïden zijn het geheim van dit heilzaam effect, en meer specifiek bepaalde subgroepen van deze substantie met antioxiderende werking. Dit werd aangetoond door een Amerikaanse studie die werd gevoerd aan de Universiteit van Harvard. Gedurende een kwarteeuw volgden de onderzoekers zo’n 130.000 volwassenen (mannen en vrouwen). Zij analyseerden hun eetgewoontes om na te gaan wat het verband is tussen de consumptie van fruit en groente en de evolutie van het BMI (body mass index). Het is een algemene vaststelling, maar er zijn uiteraard ook wel enkele uitzonderingen.

De onderzoekers vonden in alle gevallen dat hogere dosissen anthocyanen (of anthocyanine), flavonolen en polymere flavonoïden (samenstellingen) een positief effect hebben op gewichtstoename omdat ze het afremmen. Deze subgroepen flavonoïden zijn in grote hoeveelheden aanwezig in appels, peren, pruimen, aardbeien, blauwe bessen en druiven voor wat het fruit betreft. Bij de groente vind je ze bijvoorbeeld in paprika en selderij,maar er zijn nog tal van andere groentesoorten die een interessante bron vormen.

Misschien zijn er ook nog wel andere factoren die een rol spelen, dat kunnen de onderzoekers niet uitsluiten. Vooral het feit dat wie veel groente en fruit eet over het algemeen ook een gezondere levensstijl heeft. Maar ze blijven ervan overtuigd dat het aan te bevelen is om meer bronnen van flavonoïden te eten omdat het gewichtstoename op lange termijn kan tegengaan. Het kan zelfs helpen om gewicht te verliezen en het heeft nog tal van andere voordelen voor de gezondheid!

bron: The British Medical Journal (www.bmj.com)

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close