*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Wetenschappers leggen uit waarom vrouwen moeten stoppen met het dragen van bh’s

0

De meeste vrouwen zijn niet meer gestopt met het dragen van een beha sinds hun puberteit, toen hun werd verteld er een te dragen. Beha’s zijn echter op de markt gebracht als een manier om rugpijn te verlichten, extra ondersteuning te bieden en de borst op te tillen, terwijl ze blijkbaar meer kwaad dan goed doen als ze de hele tijd worden gedragen.

Een studie uitgevoerd door professor Jean-Denis Rouillan, van het Centre Hospitalier Universitaire de Besancon in Frankrijk, ontdekte dat bh’s geen medische of anatomische voordelen voor vrouwen hebben, maar ze hebben een tegenovergesteld effect en leiden tot verslapping en voorkomen dat ze groeien .

Tijdens de 15-jarige studie, hadden 330 vrijwilligers tussen de leeftijd van 18 en 35 hun borsten gemeten, en vrouwen die braless gingen hadden jaarlijks een lift van 7 millimeter in hun tepels, hadden minder striae en hun borsten waren steviger.

Bovendien toonde de studie aan dat het niet dragen van een beha de lichaamshouding verbetert en het lichaam dwingt om de spieren onder de borsten te ontwikkelen, wat uitzakken voorkomt.

Rouillan legde uit dat vanuit medisch, fysiologisch en anatomisch oogpunt borsten er geen baat bij hebben om de zwaartekracht te onthouden. Integendeel, hij beweert dat ze dikker worden met een beha.

Merk echter op dat dit onderzoek betrekking had op deelnemers die vrij jong waren, en dat de resultaten mogelijk niet hetzelfde zijn als oudere vrouwen die ervoor kozen braless te gaan. Onderzoekers benadrukken dat ze vrouwen niet vertellen helemaal te stoppen met het dragen van beha’s, omdat het een persoonlijke keuze is.

Toch zijn er meer redenen om BH-loos te gaan:

– Beha’s veroorzaken vaak ongemak, omdat de beugels ongemakkelijk zijn en in de huid kunnen prikken, terwijl sportbeha’s vaak zo strak zijn en het gevoel hebben vast te zitten

– Ze zijn niet nodig voor elke activiteit gedurende de dag en de meeste vrouwen doen ze alleen af als ze gaan slapen. Toch moet je je borsten de tijd geven om te “luchten”, ondanks de sociale norm die je verplicht om het overal en altijd te dragen.

– Als u uw beha weggooit, voorkomt u dat vuil en olie op de huid blijven zitten, en dit vermindert het risico op huiduitslag, puistjes en infecties door kleding die zweet tegen het lichaam houdt

– Zonder beha kan een groot voordeel zijn voor de bloedcirculatie, omdat te strakke elastische banden en riemen de circulatie naar de armen en de romp kunnen vertragen. Door braless te gaan, stop je met het comprimeren van de belangrijkste bloedvaten

– Het kost veel tijd om een ​​geschikte bh te vinden en de maten zijn niet universeel

– Beha’s kunnen duur zijn en een relatief korte houdbaarheid van slechts ongeveer zes tot acht maanden. Ook kopen de meeste vrouwen meestal meer dan één, werkbeha’s, sportbeha’s, vrijetijdsbeha’s, enz.

Bovendien bleek uit een onderzoek naar circadiane ritmes en de effecten van kleding op huid en bloedsomloop dat beperkende kleding je slaappatroon negatief kan beïnvloeden. Onderzoekers analyseerden het effect van beha’s en gordels op slaapcycli, kerntemperatuurschommelingen en speekselmelatonine, en ontdekten dat deze kledingstukken de slaap direct beïnvloeden en de hoeveelheid rust verminderen die iemand krijgt.

Merk echter op dat de studie slechts 10 deelnemers omvatte, dus er is meer onderzoek nodig. U moet echter in gedachten houden dat u door die beha af te laten slapen als een baby kunt slapen.

Als je besluit om te stoppen met het dragen van een bh, is het in het begin misschien wat vreemd, maar hier zijn enkele nuttige tips:

Als je de hele tijd een beha hebt gedragen, moet je klein beginnen en de gelegenheden kiezen waarin je overdag braless gaat
Probeer bralettes tijdens de overgangsperiode, die veel comfortabeler en minder vernauwend zijn dan gewone beha’s
Werk aan je lichaamshouding en zorg ervoor dat je staat en zit met de schouders naar achteren, hoofd omhoog en recht naar achteren
Uiteindelijk is het helemaal aan jou om te beslissen of je een bh blijft dragen of om deze redenen weggooit. Je kunt proberen een paar weken braless te gaan en te zien of je het verschil leuk vindt, en beslissen of je het permanent wilt maken of niet.

Vergeet niet dat jonge meisjes geen beha’s mogen dragen om hun borsten goed te laten ontwikkelen.

Bronnen:

www.powerofpositivity.com
www.thisisinsider.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close