Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

WTF – Je kunt allergisch zijn voor sporten!

0

Niemand gelooft je als je op de bank ploft en zegt dat je allergisch bent voor sporten. Toch bestaat de aandoening wel. Er zijn mensen die echt ziek worden als ze te veel bewegen.

Dit wordt exercise-induced anaphylaxis genoemd en is behoorlijk ernstig. Door de toenemende fysieke inspanning krijgen mensen in zeldzame gevallen last van jeuk, galbulten, netelroos, ademhalingsproblemen, braakneigingen en het gevoel flauw te vallen. Iets minder erg, maar toch erg vervelend is de variant waarbij klachten ontstaan als je bepaald voedsel neemt en daarna binnen vier uur gaat sporten.

De sportallergie is bekend bij het Nederlands Anafylaxis Netwerk. “We zien de allergie vaker in combinatie met voedsel, vooral tarwe”, zegt secretaris Frans Timmermans in het AD. De mate waarin mensen allergisch zijn verschilt sterk. “De symptomen kunnen bij sommige mensen al optreden als ze gaan stofzuigen.”

Mocht je denken dat de allergie een goed excuus is om nooit meer te hoeven sporten dan moeten we je teleurstellen. “Vaak kun je klachten voorkomen door een antiallergietablet in te nemen voor de inspanning,” aldus Timmermans.

Bron(nen):   AD

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close