Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Zelfs voedselbanken kunnen tot gezonde keuze ‘nudgen’ nudging

0
‘Nudging’ om mensen gezondere producten te laten kiezen, blijkt ook te werken bij voedselbanken waar mensen zelf hun pakket kunnen samenstellen.
Amerikaanse onderzoekers experimenteerden met ‘nudging’ in een voedselbank (‘food pantry‘) in de staat New York. “Voedselbanken zijn in de unieke positie dat ze de mensen die het meeste risico lopen honger te lijden, kunnen ‘nudgen’ in de richting van voedzamere levensmiddelen”, zegt hoofdauteur Norbert Wilson.

Om uit te vinden of dat ook in het echt zo uitpakt, voerden de onderzoekers 2 eenvoudige experimenten uit. Ze observeerden gedurende 4 dagen in totaal 443 bezoekers van de voedselbank en de keuzes die zij maakten. Bij de zoete producten, zoals cakejes, brownies, taart en gebakjes, legden ze voedzame eiwitrepen. In het eerste experiment legden de onderzoekers de eiwitrepen helemaal vooraan. Daardoor steeg de keuze voor de reep met 46%.
Voor het tweede experiment lieten de onderzoekers de eiwitrepen verpakt in hun originele felgekleurde plastic, in plaats van ze in plasticfolie te verpakken. De keuze voor de repen bleek met 59% te stijgen. De combinatie van een prominente plaats en opvallende verpakking had een nog groter effect.

“Voedselbanken krijgen vaak veel verschillende producten binnen, sommige gezonder dan anderen. Dit onderzoek toont aan dat voedselbanken hun klanten kunnen stimuleren voor de gezondere producten te kiezen door ze gemakkelijker (vooraan) en aantrekkelijker (in de originele verpakking) aan te bieden”, besluit co-auteur Brian Wansink.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close