Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Zes tips voor een snellere stofwisseling

0

Lichaamsbeweging is een van de beste manieren om je stofwisseling te versnellen en meer vet te verbranden. Slechts dertig minuten per dag is al voldoende om invloed te hebben op je lichaam.

Je stofwisseling is een chemisch proces waarin het eten dat je dagelijks consumeert door je lichaam wordt omgezet in energie. Hierdoor zullen je organen optimaal blijven presteren en worden allerlei andere taken die je lichaam gedurende de dag moet uitvoeren die gunstig zijn voor je algehele gezondheid een stuk makkelijker.

Wanneer je zware lichaamsbeweging doet, verbrandt je meer calorieën, maar zelfs wanneer je lichaam weer in ruststand komt zal je stofwisseling blijven werken om je bloedsomloop en ademhaling te verbeteren.

Deze aspecten worden vaak beïnvloed door andere factoren, zoals leeftijd, geslacht, lichaamsbouw en meer.

We spreken van een trage stofwisseling wanneer iemand een lager calorieverbruik heeft dan wat als normaal gezien wordt. Hoewel je in dit geval ook last kunt hebben van overgewicht of obesitas, is het belangrijk om goed begrip te krijgen van de volgende tips die kunnen helpen om je stofwisseling een boost te geven.

1. Verdeel je maaltijden in meerdere kleine porties om je stofwisseling te versnellen

Iedereen weet dat je gedurende de dag drie maaltijden moet eten. Het is echter verstandig om deze maaltijden te verdelen in vijf of zes kleine porties en deze verspreid over de dag te consumeren, zodat je stofwisseling de hele tijd blijft werken.

Hoewel het soms misschien tegenstrijdig lijkt, zal je lichaam juist wanneer je jezelf uithongert en je lichaam niet voorziet van voldoende calorieën hierop reageren door de lichaamstemperatuur te verlagen en sneller vet op te slaan.

De sleutel om ervoor te zorgen dat je stofwisseling goed blijft werken, is voedsel consumeren dat rijk is aan vitamines, mineralen en vezels – en tegelijkertijd caloriearm. Dit soort voedsel zal er namelijk voor zorgen dat je je vol voelt en houdt de eetlust in bedwang, zodat je niet onnodig allerlei voedingsmiddelen naar binnen propt die vol verwerkte suikers en bloem zitten en bijna geen voedingsstoffen bevatten.

2. Consumeer meer proteïnen

Hoewel je niet al het voedsel dat je consumeert moet baseren op proteïnen, is het wel verstandig om je proteïne-inname iets te verhogen, zodat je lichaam beter presteert en je meer calorieën verbrandt.

Door proteïnen aan je dagelijkse dieet toe te voegen, zul je sneller spiermassa opbouwen en tegelijkertijd gemakkelijker vet verbranden, zodat je een mooi, slank figuur krijgt.

Natuurlijk is het het beste om alleen proteïnen van hoge kwaliteit te consumeren die voldoen aan de behoeftes van je lichaam. Enkele van deze proteïnen kun je binnen krijgen door de volgende producten te consumeren:

 • Eieren
 • Vis
 • Mager vlees
 • Spinazie

3. Zorg voor voldoende nachtrust

Mensen die slecht slapen lopen meer risico om aan te komen dan mensen die goed en voldoende slapen. Wanneer je niet voldoende slaapt heeft dit namelijk invloed op hormonen in je lichaam als ghreline en leptine, waardoor je stofwisseling trager wordt. Ghreline zorgt ervoor dat je eetlust groter wordt en leptine geeft je een vol gevoel.

Wanneer je niet goed slaap zal je waarschijnlijk meer honger hebben  – zowel ’s nachts als overdag.

4. Drink meer vocht

Veel mensen weten nog steeds niet hoe goed het is om gedurende de dag veel water te drinken. Water is van essentieel belang om te leven. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam gehydrateerd blijft en ondersteunt de natuurlijke ontgifting en het elimineren van gifstoffen.

Wanneer je lichaam uitgedroogd is, is het lastiger om de energievoorraad naar behoren te gebruiken, waardoor je lichaam sneller en meer vet zal opslaan.

Een goed idee om de invloed van water nog sterker te maken is om een eetlepel citroensap of appelazijn toe te voegen aan je glas water.

5. Lichaamsbeweging

Voor velen van ons is lichaamsbeweging niet bepaald iets dat we super leuk vinden om te doen, maar het is ongetwijfeld wel de beste manier om je stofwisseling te versnellen.

Een combinatie van intense cardio en een beetje krachttraining zal ervoor zorgen dat je lichaam in staat is opgehoopt vet te verbranden en sneller spiermassa op te bouwen.

Het is dan ook belangrijk dat je per dag minstens dertig minuten beweegt. In het geval je lichaam gewend is geraakt aan een sedentaire leefstijl, begin dan niet gelijk met een heel zwaar trainingsschema. Hierdoor kun je namelijk last krijgen van letsels. Je kunt de intensiteit het beste geleidelijk aan opbouwen, zodat je lichaam zich er goed op kan aanpassen.

6. Consumeer meer vezels

Vezels zijn een van die essentiële voedingsstoffen die je onmogelijk uit je dieet kunt laten ontbreken. Vezels vervullen namelijk belangrijke functies, zoals het ondersteunen van een gezonde spijsvertering en het verwijderen van cholesterol. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je langer vol zit.

Dankzij dit alles zal je stofwisseling omhoog gaan en zal je geleidelijk aan beginnen af te vallen.

Enkele geweldige bronnen van vezels zijn:

 • Haver
 • Bruine rijst
 • Groene bladgroenten
 • Appels
 • Ananas
 • Meloen
 • Papaja
 • Chiazaden
 • Gemalen lijnzaad
 • Noten

Onthoud dus dat alle tips in dit artikel deel uit zouden moeten maken van je dagelijkse leefstijl om goede resultaten te bemerken. Door deze tips dagelijks toe te passen, zul je niet alleen kilootjes kwijtraken – maar zul je tegelijkertijd ook profiteren van enkele andere geweldige voordelen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close