Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Zeven tips voor gewichtsverlies terwijl je slaapt

0

Obesitas en overgewicht zijn tegenwoordig ernstige gezondheidsproblemen geworden, die andere aandoeningen kunnen opwekken als diabetes en een hoge bloeddruk.

Te weinig lichaamsbeweging en een slecht dieet zijn de twee voornaamste oorzaken, maar er bestaan ook andere factoren die veel te maken hebben met deze epidemie. Een van deze factoren is je slaapgewoonte.

Onze slaapgewoontes hebben veel invloed op de snelheid van onze stofwisselingen het lichamelijke vermogen om af te vallen. Waar deskundigen zich vooral zorgen over maken in relatie tot dit onderwerp, is het gegeven dat steeds meer patiënten moeite hebben om ’s avonds in slaap te vallen of om voldoende te slapen per nacht.

Deze problemen worden beïnvloed door de gewoontes die je er voor het slapengaan op na houdt, waaronder ook het tijdstip waarop je eet en het soort voedsel dat je eet.

Omdat het verstandig is om je maaltijden en het tijdstip waarop je naar bed gaat op elkaar af te stemmen, kun je proberen om een paar trucjes in je avondroutine op te nemen die je hierbij kunnen helpen. Daarom delen we in dit artikel zeven tips die je kunnen helpen om af te vallen terwijl je slaapt. Let dus goed op!

1. Kies voedsel dat rijk is aan tryptofaan

Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat het lichaam moet ondersteunen bij het opbouwen van proteïnen. Dit aminozuur kan in verband worden gebracht met een verhoging in het serotoninegehalte, een neurotransmitter die de slaap reguleert.

Tryptofaan kan gevonden worden in een hoop verschillende voedingsmiddelen, met name dierlijke producten:

 • Melk en zuivelproducten
 • Eieren
 • Vlees
 • Vis
 • Bananen

Door slechts ¼ gram van deze stof in je avondmaaltijd op te nemen, is de kans al groot dat je nachtrust zal verbeteren.

2. Vermijd afleidingen

Als je dagelijks acht uur ononderbroken slaapt, zal dit ervoor zorgen dat het gehalte aan groeihormoon in je lichaam een boost krijgt. Dit hormoon is in staat om vet af te breken en kan in verband worden gebracht met een verminderde kans op obesitas.

Om een geschikt gehalte aan groeihormoon in je lichaam te behouden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust krijgt zonder afleidingen die je slaapcyclus korter kunnen maken.

Vermijd daarom dingen als:

 • De televisie
 • Computer
 • Smartphones en tablets

3. Eet niet te veel

Het is niet de bedoeling dat je gaat slapen op een lege maag, maar het is ook niet aanbevolen om vlak voor het slapengaan te veel te eten.

De perfecte avondmaaltijd bevat tussen de vijftien en vijfentwintig procent van je dagelijkse calorie-inname. Door tijdens het avondeten meer dan dit te eten, kan dit gewichtstoename en problemen met de nachtrust veroorzaken.

Het probleem met ’s avonds te veel eten is dat dit ervoor kan zorgen dat het spijsverteringsproces overbelast raakt, waardoor je ongemak en slaapproblemen kunt ervaren. Het ergste gevolg dat ’s avonds te veel eten kan hebben is echter dat hierdoor je stofwisseling trager wordt, een gevolg dat ook de volgende dag nog merkbaar is.

4. Probeer je avondeten niet te laat te nuttigen

Te laat ’s avonds je avondeten nuttigen kan in verband worden gebracht met obesitas, omdat je hierdoor minder calorieën verbruikt na het eten en vaak de neiging hebt om te veel calorieën naar binnen te werken.

Aanbevolen wordt om minstens drie uur voor het slapengaan je avondeten te nuttigen, zodat je lichaam nog voldoende tijd heeft om het eten te verwerken.

Vaak zijn diëten niet succesvol omdat mensen hun calorie-inname bij het ontbijt en de lunch verminderen en tegelijkertijd juist meer eten dan nodig is tijdens het avondeten.

5. Drink thee

Een van de beste afvalgewoontes die je jezelf kunt aanleren is om voor het slapengaan een kopje thee te drinken. Thee wekt niet alleen slaap op, maar kan ook helpen om het lichaam te ontspannen en de eetlust in bedwang te houden.

Wij raden de volgende thee aan:

 • Kamille
 • Munt
 • Lavendel
 • Valeriaan
 • Linden

6. Doe aan lichaamsbeweging

Hoewel het niet het verstandigst is om vlak voor het slapengaan te sporten, is het wel belangrijk om gedurende de dag voldoende beweging te krijgen, minstens een paar uur voor het slapengaan.

Lichaamsbeweging ontspant het lichaam, vermindert stress en zorgt ervoor dat je lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs nadat je al klaar bent met trainen.

7. Zorg ervoor dat je slaapkamer helemaal donker is

Zorg er voordat je gaat slapen voor dat je slaapkamer helemaal donker is, zodat je nachtrust niet verstoord wordt. Licht vertraagt de uitscheiding van een hormoon dat melatonine genoemd wordt, een hormoon dat vrijkomt om het lichaam te helpen ontspannen en in een diepe slaap te glijden.

Probeer als het mogelijk is je ogen een uur voor het slapengaan niet meer bloot te stellen aan felle lichtbronnen.

Mensen die in een goede slaapomgeving slapen, hebben eenentwintig procent minder kans om obesitas te ontwikkelen dan mensen die in een ruimte slapen waar veel licht aanwezig is.

Probeer al deze goede gewoontes in je dagelijkse leven te verwerken. Ze hebben namelijk veel te maken met een gezonde stofwisseling en een gezond gewicht. Om werkelijk goed af te kunnen vallen, is het natuurlijk belangrijk om ook een aantal andere aanpassingen te maken in je leefstijl.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close