Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

ZO GEZOND IS GEMBER ECHT

0

Gember komt niet zo vaak voor in de Nederlandse keuken. Vooral als je het vergelijkt met de Indonesische en Japanse keuken. Dankzij de invloeden van deze Aziatische landen wordt gember nu toch wat vaker gebruikt. Toch lijken heel weinig Nederlanders bewust te zijn van de vele gezondheidsvoordelen van gember. Het is een wortelsoort met een scherpe geur en smaak, dat een gunstige werking heeft op het lichaam. Alle voordelen kunnen we onmogelijk benoemen, dat laten we voor een uitgebreider artikel. In dit artikel geven we je een korte samenvatting van enkele voordelen van gember. Tevens zul je wat suggesties vinden over hoe je met gember kunt werken.

Gember zit boordevol antioxidanten

Antioxidanten zijn goed om celschade tegen te gaan in het lichaam. Gember zit er vol van. Dus nog meer redenen om gember met regelmaat te gebruiken. Hoe raken de cellen beschadigd? Dat heeft verschillende oorzaken, de meeste zijn natuurlijke processen, zoals zonlicht en afvalstoffen. Wat antioxidanten doen is de kans op chronische ontstekingen en kanker verkleinen. De meest belangrijke bouwstoffen van gember zijn gingerol en shogaol. Gingerol helpt het tegengaan zwellingen van de gewrichten. Shogaol geeft gember de sterke smaak. Daarnaast is gember ook een goede bron van B-vitamines, maar ook kalium, calcium, fosfor en verschillende andere mineralen.

Gember als pijnstiller

Gember kun je als pijnstiller gebruiken in bepaalde gevallen. Heb je last van migraine? Dan kun je dit op een natuurlijke manier aanpakken met gember. De zware hoofdpijnen die gepaard gaan met een migraineaanval kunnen dagenlang aanhouden. En steeds paracetamol slikken wilt niemand. Vervang de pillen met gember.

Ook sporters kunnen gember goed gebruiken in gevallen van spierpijn. Let wel dat je dan niet 1 of 2 keer gember moet gebruiken, maar regelmatig. Drink bijvoorbeeld elke ochtend wat gemberthee.

Gember om buikpijn en misselijkheid tegen te gaan

Gember staat hier bekend om. Er zijn immers meerdere gember-producten in de winkels die misselijkheid tegengaan. Alle soorten misselijkheid kun je met gember aanpakken. Dus zelfs zeeziekte of zwangerschapsmisselijkheid. Ook hiervoor kun je regelmatig wat gemberthee drinken.

Een ander voordeel van gember is dat het de hevige misselijkheid na een chemokuur kan verhelpen. Gebruik in dat geval slechts anderhalf gram gember.

Krijg je last van buikkrampen tijdens de menstruatie? Dan biedt gember ook hulp. Ja, gember helpt bij meer dan alleen misselijkheid. Neem dan ongeveer 1 gram in elke dag.

Gember is goed voor de spijsvertering

Wat deze gezonde wortel ook doet is de spijsvertering flink stimuleren. Dit maakt gember extra goed voor de gezondheid. De stoffen in gember zorgen ervoor dat je extra speeksel maakt. Hierdoor verteert je voedsel beter en sneller. Het verteringsproces begint voor je zelfs hebt geslikt. Wat er ook gebeurt is dat het lichaam meer enzymen aanmaakt die de afbraak verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de nutriënten in je voeding beter door je lichaam worden opgenomen.

Hoe kun je gember gebruiken?

Nu heb je een beter beeld van de voordelen van gember en waarom je die regelmatig zou moeten gebruiken. Nu bekijken we de manieren hoe je gember kunt gebruiken en eten, want je hebt niks aan het kennen van de voordelen als je niet weet hoe je gember eet. Een eenvoudige manier is door gemberthee te maken. Dit is lekker bekend onder Nederlanders. Je hebt 2 kopjes water nodig. Laat die 5 minuten lang kopen en laat daarin 2 cm gember in trekken. Je kunt daar honing en citroen aan toevoegen. Lekker en snel klaargemaakt. Daarnaast past het prima in de meeste Aziatische gerechten. Soepen en curry’s bijvoorbeeld.

Wist je dat zoete gerechten ook lekker zijn met wat gember? Blijf experimenteren met verschillende gerechten door wat gember aan ze toe te voegen. Gember heeft je lichaam veel te bieden, dus eet er veel van.

Bron

 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close