*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Zo haal je het meeste uit een snelle workout (ook als die maar 20 minuten is)

0

Het goede nieuws: een halfuurtje sporten kan al voldoende zijn voor een fitter lichaam en betere conditie. Het slechte nieuws: je zal ervoor moeten zweten. Maar hey, je hebt dan vanavond wel een uurtje bespaard dat je kan inzetten om naar Netflix te kijken.

Bepaal jouw sport ritme

Ben jij een ochtend of een avond sporter? Weet wanneer jij het meeste energie hebt, en probeer zoveel mogelijk op dat tijdstip te sporten. Die energie heb je immers nodig om alles uit je workout te halen.

Zet je hele lichaam aan het werk

Als je maar een halfuurtje de tijd hebt, verspil je best geen kostbare minuten aan specifieke spiergroepen. Als je efficiënt wil trainen, zet je beter zo veel mogelijk spiergroepen tegelijk aan het werk. Planken, squats of push-ups zijn al enkele goede oefeningen om mee te starten.

Neem zo weinig mogelijk rust

Rusten kan je straks wel. Focus op twee of drie reeksen van oefeningen waarbij je net even andere spieren aanspreekt. Zo kan je een reeks squats bijvoorbeeld opvolgen met push-ups. Terwijl je de ene oefening uitvoert, kunnen de andere spiergroepen rusten, en verkwist je geen kostbare tijd.

Of gebruik de rust optimaal

Uiteraard zijn zulke intensieve workouts niet voor iedereen weggelegd. Ben je een beginner of merk je dat het wat rustiger aan moet doen? Vervang de traditionele rustpauze dan door herstellingsoefeningen, zoals stretchen. Zo kan je lichaam even recupereren maar heb je ook nog de voordelen van de oefeningen.

Sta recht

We zitten al de hele dag: in de auto, achter de computer, tijdens het eten. In de sportschool hoef je echt niet alles al zittend of liggend te doen. Geef de voorkeur aan oefeningen waarbij je rechtstaat. Oefeningen die focussen op evenwicht zetten ook nog eens de core aan het werk , zodat je meer spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt.

Maak een motiverende playlist

En wel zo dat die exact 20 minuten duurt. De muziek houdt je energie op peil en zorgt ervoor dat je niet aan tempo inboet. Plan je playlist ook zo dat je precies weet met welke song een bepaalde oefening eindigt en begint, zo hoef je niet eens meer op de klok te kijken en train je extra efficiënt.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close