Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Zo krijg je snel een platte buik

0

Een platte buik krijgen, daar dromen we allemaal van. Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Anders liepen er veel minder landgenoten meteen buikje rond. Maar wat moet je doen voor een platte buik? In de eerste plaats gezond eten. Maar wat is gezond eten om een platte buik te krijgen?

Je mag nog zoveel uurtjes je in de fitness doorbrengen, gezonde voeding is echt essentieel als je een platte buik wilt krijgen. Maar wat houdt dat eigenlijk in? In een wereld waar gezonde voeding vaak een wolf in schaapsvacht blijkt te zijn, is dat niet meer zo duidelijk.

De ene groente is de andere niet

Frietjes, kebab, pizza, ijsjes, … vermijd je uiteraard beter. En groenten, fruit en andere vezelrijke voeding zijn dan weer wel verplichte kost. Maar de ene groente is de andere natuurlijk niet. Denk maar aan bananen: die staan niet meteen bekend om hun dieetvriendelijke eigenschappen. Niet meteen een match made in heaven dus als je graag een platte buik wilt.Zomaar in het wilde weg je bord volladen met groenten en fruit zal je dus niet aan die gegeerde platte buik helpen. Maar wat dan wel?

Het platte buik dieet

Het “platte-buik-dieet” is geen volledig uitgewerkt dieet. Wel is het een lijstje met voedingsmiddelen die je helpen om een platte buik te bekomen. Het bestaat namelijk uit enkele voedingstips die je een houvast geven. Zo weet je perfect welke voedingsmiddelen je wel en niet op het menu moet zetten.

Amandelnoten (met velletje)

Deze lekkere, bruine nootjes zijn niet alleen een streling voor de tong, ze zijn ook een bron van magnesium. En je lichaam heeft magnesium o.a. nodig om je suikerspiegel te regelen. Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt er namelijk voor dat je je langer verzadigd voelt, waardoor je minder last hebt van eetbuien. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je lichaam spierweefsel kan opbouwen.

Ondanks de hoge calorische waarde zijn amandelnoten dus toch een goede keuze als je graag eenplatte buik wilt. Kies wel voor de gewone (natuur) variant en vermijd de gebrande en/of gezouten versie.

Spinazie

Kijk maar eens naar Popeye: geen buikje te bespeuren! Met dank aan al die blikken spinazie natuurlijk :-)! Spinazie bevat amper calorieën en zorgt wel lange tijd voor een verzadigd gevoel. Het is ook een goede bron van calcium. Dit geldt overigens ook voor alle andere bladgroenten!

Appelen

Een appeltje voor de dorst… én voor een platte buik ;)! Hoog tijd om een appeltje te schillen met dat buikje van jou, want ze zitten boordevol vezels. Daardoor geven ze je lange tijd een vol gevoel. Doordat je goed moet kauwen op een appel, krijgt je lichaam ook het idee dat je meer hebt gegeten dan in werkelijkheid het geval is.

Eieren

Ook al eens gemerkt dat je de hele dag lang minder honger hebt als je bij het ontbijt een eitje eet? Dit komt door de proteïnen en essentiële aminozuren die erin zitten. Die zorgen ervoor dat je minder honger hebt doorheen de dag als je ’s ochtends start met een ei. Daarnaast bevatten eieren ook heel veel vitamine B12, die vetcellen in je lichaam te lijf gaat.

Kooktip: deze gezonde omelet combineert de spinazie uit puntje twee met de eieren hierboven. Het perfecte ontbijt voor een platte buik!

Griekse yoghurt

Wie graag een platte buik wilt, doet er goed aan om natuuryoghurt op het menu te zetten. Meer bepaald Griekse yoghurt. Deze yoghurtvariant bevat namelijk erg veel proteïnen. Daarnaast zit Griekse yoghurt ook barstensvol probiotica die slechte bacteriën in je maag en darmen elimineren en een opgeblazen gevoel en obstipatie tegengaan.

Mensen met lactose-intolerantie kunnen deze tip beter negeren: zij krijgen van lactose-houdende producten net een opgeblazen gevoel.

Vette vis

Tonijn, makreel, zalm, sardientjes, … bevatten allemaal erg veel omega 3 vetzuren. Deze stimuleren je metabolisme om vet te verbranden. Daarnaast even ze je ook lange tijd een verzadigd gevoel.

Op zoek naar een lekker recept met zalm? Zoek niet langer: deze salmon surprise is overheerlijk, gezond en snel klaar!

Bessen

Bessen zijn kleine vezelbommetjes. Goed nieuws als je een platte buik wilt, want vezelrijke voeding zorgt ervoor dat je minder calorieën opneemt uit andere voeding. Na een handje bessen (denk maar aan frambozen, blauwe bessen, bramen, bosbessen, …) heb je ook lange tijd een vol gevoel.

Asperges

Asperges worden ook wel eens het witte goud genoemd. Overheerlijk zijn ze! Daarnaast hebben ze een vochtafdrijvende werking waardoor je makkelijker gewicht verliest. Ook zijn asperges een goede bron van vitamine A en C die beiden het vetverbrandingsproces stimuleren. Redenen genoeg dus om er volop van te genieten wanneer ze in het seizoen zijn!

Geen inspiratie? Dit recept met groene asperges is eens iets anders. Zeker nu groene asperges aan populariteit winnen is dit gerecht een hippe voltreffer!

Look

Look… Zo lekker én gezond. Met een beetje knoflook erbij tover je elk standaard gerecht om in een echt top gerechtje! Nog niet overtuigd? Look heeft een thermogene werking die je metabolisme stimuleert om buikvet te verbranden.

Kalkoen

Kalkoen is perfect om je buikje weg te werken. Het bevat namelijk weinig calorieën en veel proteïnen. En om proteïnen te verteren, heeft je lichaam veel energie nodig.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close