Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Zo kun je zelf precies uitrekenen hoeveel calorieën je verbrandt met elke sport

0

Je ziet wel eens lijstjes langskomen met een overzicht van hoeveel calorieën je verbrandt met sporten. Dit zijn altijd schattingen en het is onduidelijk waar ze op zijn gebaseerd. Er is een heel eenvoudige methode waarmee je het zelf kunt uitrekenen.

Ben je benieuwd hoeveel calorieën je verbrandt met tuinieren, wandelen, hardlopen of schoonmaken? Dan is het belangrijk dat je het aantal MET weet van een activiteit. MET staat voor metabolic equivalent. Één MET staat gelijk aan de hoeveelheid energie die het kost om rustig te zitten en kan worden beschouwd als 1 kcal/kg/uur. Dus als iemand 70 kilo weegt dan verbrandt hij 70 kilocalorieën met een uur lang zitten. Een activiteit als rustig wandelen heeft een MET van 2,8. Een persoon van 70 kilo verbrandt daar dus 196 kilocalorieën per uur mee.

Onderzoekers van de Amerikaanse National Institutes of Health en de Arizona State University hebben een geüpdatete lijst van MET-waardes van honderden activiteiten samengesteld die ze het Compendium van Fysieke Activiteiten hebben genoemd. Zo reken je dus heel eenvoudig uit hoeveel calorieën je verbrandt met je favoriete vorm van beweging. Zoek in de lijst een activiteit op en vermenigvuldig de bijbehorende MET-waarde met je gewicht.

Klein minpuntje: de methode houdt geen rekening met zaken als vetpercentage of leeftijd. Toch geeft het op eenvoudige wijze een vrij nauwkeurige schatting.

Bron(nen):   Business Insider

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close