*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Zonnebloemolie minder gezond dan gedacht

0

Zonnebloemolie wordt door het Voedingscentrum nog altijd naar voor geschoven als super gezond. Het maakt dan ook nog steeds deel uit van de overbekende Schijf van Vijf, de basis van ieder gezond eetpatroon.

Zonnebloemolie komt bijvoorbeeld in grote concentratie voor in margarine, en in mindere mate in halvarine. Volgens de meest recente inzichten inzake gezonde voeding en gezond eten, verhoogt zonnebloemolie ons risico op aderverkalking en levensbedreigende hart- en vaatziekten aanzienlijk.

Hoe komt het dan dat zonnebloemolie plots veel minder gezond is dan wordt gedacht?

Gelukkig zijn er heel wat gezonde alternatieven voor zonnebloemolie.

Volgens de nieuwe inzichten op het vlak van gezonde voeding en gezond eten, zijn de omega 6 vetzuren er verantwoordelijk voor dat zonnebloemolie plots veel minder gezond is dan tot hiertoe steeds werd aangenomen.

Resultaten van recente wetenschappelijke studie zouden nu aantonen dat hartpatiënten, die (ongezonde) verzadigde vetten van dierlijke oorsprong door plantaardige onverzadigde vetten met omega-6-vetzuur vervangen, een groter risico lopen om vroegtijdig te overlijden aan hart- en vaatziekten.

Om tot dit besluit te komen werden recent de gegevens van studies aan de Sydney Diet Heart Study, herbekeken. Dat grootschalig onderzoek duurde maar liefst zeven jaar.

Wetenschappers ontdekten dat diegenen die verzadigd vet door onverzadigd omega-6 vet of linolzuur vervingen, een grotere kans hadden om aan een hart- of vaatziekte te overlijden.

Deze opzienbarende resultaten worden bevestigd door een ander onderzoek, waar in totaal door meer dan elfduizend personen aan deelnamen. Ook hier kwamen de wetenschappers tot hetzelfde besluit. Ook zij wijzen op de schadelijke effecten van van omega-6 vetzuren op onze gezondheid.

Makkelijker afvallen met gezonde vetten uit het Vet Verliezen programma

Afvallen is een kwestie van meer vet verbranden.

Het Vet Verliezen 1.0 programma van Mark Van Oosterwijck is geen wondermiddel.

Zonder inspanningen lukt het je met zijn programma ook niet om meer vet te verbranden.

Met de nodige discipline en motivatie is het wel een uitstekende manier om op een verantwoorde en dus gezonde manier meer vet te verbranden.

Geraak je, ondanks gezond eten en voldoende beweging niet van je laatste vet verlost, en ben je voldoende gemotiveerd om meer spieren te kweken en je laatste vet te verliezen?

Weet je zeker dat je dit langer dan twee weken kunt volhouden? Dan is het Vet Verliezen 1.0 programma wellicht iets voor jou!

Een uitgebreide en onafhankelijke review over Het Vet Verliezen 1.0 programma, lees je HIER

Zonnebloemolie bevat meer dan 60% omega 6 vetzuren of linolzuur

Zonnebloemolie is zowel in Nederland als in België met grote voorsprong het meest gegeten, meervoudig en onverzadigde vet.

Het bevat meer dan 60% omega-6 linolzuur.

Volgens dezelfde onderzoeken bestaat er zelfs geen link tussen ongezonde, verzadigde vetten en het ontstaan van hart- en vaatziekten.

Omega 3 en 6 zijn essentiële vetzuren

Zowel omega 3 als omega 6 zijn essentiële vetzuren. Die kunnen onmogelijk door ons lichaam zelf aangemaakt worden. We zijn daarvoor afhankelijk van onze dagelijks voeding.
We hebben deze vetzuren nochtans nodig als leverancier van onmisbare energie. Deze hebben we nodig om goed te blijven functioneren. Dat moet in de juiste hoeveelheden gebeuren om gezond te zijn.

Onze hedendaagse, lees ongezonde voeding, levert veel meeromega 6 dan omega 3 vetzuren.

Die zouden in even grote dosis in onze voeding moeten aanwezig zijn. Niet dus. In werkelijkheid is onze voeding gemiddeld 110 keer rijker aan omega 6 vetzuren.

We laten zonnebloemolie en margarine voortaan dus maar beter staan.

De invloed van beide vetzuren zijn tegenstrijdig.

Omega 3 vetzuren werken ontstekingsremmend, terwijl omega 6 vetzuren het ontstaan van ontstekingen bevordert

Gebruik gezonde alternatieven in plaats van zonnebloemolie

De hoge concentratie aan linolzuur in zonnebloemolie is dus de grote boosdoener. Linolzuur verhoogt ons risico op aderverkalking en hart- en vaatziekten aanzienlijk.

Er zijn gelukkig tal van gezonde alternatieven voor zonnebloemolie.

Eén ervan is ongetwijfeld olijfolie. Dat staat centraal in de mediterrane voeding van de landen langs de Middellandse Zee. Het mediterrane dieet is volgens diëtisten en voedingscoaches niet voor niets het beste dieet ter wereld. In tegenstelling tot zonnebloemolie, verkleint olijfolie ons risico op hart- en vaatziekten met zo’n dertig procent.

Als je voortaan meer olijfolie gebruikt, moet je er zeker voor zorgen dat je het niet verhit.

Om op een hogere temperatuur te bakken of te braden, gebruik je bij voorkeur roomboter of kokosvet

De resultaten van tal van wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat kokosvet ons risico op hart- en vaatziekten sterk naar verkleint.

Kokosvet is dus een goede keuze, ook als je makkelijker wilt afvallen

Kokosvet past dus in ieder gezond eetpatroon, zelfs als je makkelijker en gezond wilt afvallen. Kokosvet activeert ons metabolisme of vetverbranding, waardoor we meer vet en calorieën kwijtspelen. Kokosvet kan, net als roomboter, bij het bakken en braden gebruikt worden.

Kokosvet blijft ook bij hoge temperaturen stabiel.

Kokosvet is beschikbaar mét of zonder kokossmaak. Aan ons de keuze.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close