Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


8 stappen om je nieren te reinigen

0

Nierstenen, ook bekend als nephrolithiasis, zijn gemaakt van hard afvalmateriaal dat zich ophoopt in de nieren en kristallen vormt.

Er zijn 4 soorten nierstenen, maar tot 80 procent daarvan zijn calciumoxalaatstenen. Minder vaak voorkomende vormen zijn urinezuur, cysteïne en struviet.

Kleinere stenen vormen in de meeste gevallen geen probleem, maar grotere blokken blokkeren een deel van de urinewegen terwijl ze het lichaam verlaten, waardoor ze overgeven, bloeden en hevige pijn veroorzaken.

8 Natuurlijke manieren om het risico op nierstenen te verkleinen

1. Blijf gehydrateerd
Het drinken van veel vloeistoffen is cruciaal als het gaat om het voorkomen van nierstenen. Vloeistoffen verhogen niet alleen het volume, maar verdunnen ook stoffen die stenen vormen, waardoor ze minder snel kristalliseren.

Maar niet alle vloeistoffen zijn gelijk voor preventie van nierstenen. Bijvoorbeeld, drankjes zoals thee, bier, wijn, sinaasappelsap en koffie zijn in verband gebracht met een lager risico.

2. Verhoog uw citroenzuurinname
Citroenzuur is een zuur dat voorkomt in de meeste soorten fruit en groenten, vooral in limoenen en citroenen. Het helpt op twee manieren calciumoxalaat nierstenen te voorkomen. De eerste is door hun vorming te voorkomen door zich te binden met calcium in de urine en de laatste door hun vergroting te voorkomen.

3. Beperk voedsel met een hoog gehalte aan oxalaten
Oxalaat is een anti-voedingsstof die wordt aangetroffen in plantaardig voedsel zoals cacao, bladgroenten, fruit en groenten. Het bindt zich aan calcium en andere mineralen, wat leidt tot de vorming van kristallen, vandaar steenvorming.

4. Neem geen hoge doses vitamine C
Het is wetenschappelijk aangetoond dat vitamine C-supplementen zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op het krijgen van nierstenen.

Een studie uitgevoerd bij Zweedse mannen van middelbare en oudere leeftijd ontdekte dat degenen die vitamine C-supplementen gebruiken twee keer zoveel kans hebben om nierstenen te ontwikkelen als degenen die ze niet nemen. Maar vitamine C uit voedselbronnen zoals citroenen is niet gekoppeld aan een verhoogd steenrisico.

5. Krijg genoeg calcium binnen
Calcium bindt zich aan oxalaat in de voeding, waardoor het niet goed wordt opgenomen. Zuivelproducten zoals yoghurt, kaas en melk zijn de beste voedingsbronnen voor calcium.

De aanbevolen dagelijkse inname (RDI) van calcium is 1.000 mg per dag, voor de meeste volwassenen. Maar de RDI is 1.200 mg per dag voor vrouwen ouder dan 50 jaar en iedereen ouder dan 70 jaar.

6. Neem minder zout
Het eten van veel zout gaat bij de meeste mensen gepaard met een verhoogd risico op nierstenen. Een hoge natriuminname, het belangrijkste bestanddeel van keukenzout, kan de calciumafscheiding via de urine verhogen, waardoor het risico op niersteenvorming toeneemt. De beste manier om zout inname te verminderen is het elimineren van verpakt, verwerkt voedsel uit uw dieet.

7. Verhoog uw magnesiuminname
Bevestigend bewijs suggereert dat magnesium de vorming van nierstenen door calciumoxalaat helpt voorkomen. Hoewel de manier waarop het werkt niet volledig wordt begrepen, wordt aangenomen dat magnesium de absorptie van oxalaat in de darm vermindert. De RDI voor magnesium is 400 mg per dag.

8. Eet minder dierlijke eiwitten
Het eten van veel dierlijke eiwitbronnen, zoals zuivel, vis en vlees, is gekoppeld aan een verhoogd risico op nierstenen. Men gelooft dat het werkt door de calciumuitscheiding en de verlaagde citraatniveaus te verhogen.

Bovendien zijn dierlijke eiwitbronnen rijk aan purines, verbindingen die worden afgebroken tot urinezuur, waardoor de kans groter wordt dat ze urinezuurstenen vormen. Hoewel alle voedingsmiddelen purines bevatten, zijn orgaanvlees, lever en nieren het hoogst in deze verbinding. Aan de andere kant is plantenvoedsel relatief laag in deze stof.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux