Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Bezorgd over uw bloedsuiker? Experts raden aan om uw magnesiumspiegels te controleren

0

Als u zich zorgen maakt over diabetes, is het eerste dat uw arts zou kunnen suggereren een bloedsuikertest. Dit kan problemen identificeren als het weer buiten het normale bereik komt, maar er is nog een test die u misschien ook in overweging wilt nemen, ongeacht hoe u presteert bij een nuchtere glucosetest: een magnesiumcontrole.

Dat komt omdat veel deskundigen geloven dat magnesiumtekorten achterblijven bij de groeiende percentages van diabetes in de wereld. Bijna de helft van de Amerikanen heeft een laag magnesiumgehalte en dat cijfer stijgt naar 80 procent als je alleen kijkt naar mensen boven de 70. Diabetes en magnesiumtekort gaan vaak hand in hand, dus het is de moeite waard om aandacht te besteden aan magnesium als je met diabetesrisico of gewoon als je hoopt het te vermijden.

Magnesium is een mineraal dat helpt om uw insuline en bloedglucose te metaboliseren en het speelt een belangrijke rol in meer dan 300 van de essentiële functies van uw lichaam. Het speelt bijvoorbeeld een rol bij eiwitsynthese, bloeddruk en zenuw- en spierfunctie naast glucoseregulatie.

Uit een studie van Israëlische onderzoekers in het tijdschrift Nutrients bleek dat mensen die gedurende drie maanden 250 mg magnesiumsupplementen slikten, minder insulineresistent waren. Hun insulinegevoeligheid verbeterde met 10 procent terwijl hun bloedsuikerspiegel met 37 procent daalde. De suppletie zorgde er ook voor dat hun niveaus van HbA1c, die de bloedglucoseregulatie op de lange termijn meet, afnam.

Een ander onderzoek, uitgevoerd door Egyptische onderzoekers en gepubliceerd in Medicine, toonde aan dat kinderen met diabetes type 1 die supplementeerden met magnesium significante dalingen van HbA1c, vetten in hun bloed en slecht cholesterol, samen met een stijging van het goede cholesterol opmerkten.

Ondertussen ontdekte een onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Harvard waarbij meer dan 17.000 mensen met diabetes type 2 gedurende bijna 30 jaar betrokken waren dat het diabetesrisico van mensen met 4 procent daalde voor elke extra 50 milligram per dag bij inname van magnesium. Ze ontdekten bijvoorbeeld dat degenen met de hoogste inname van magnesium een ​​15 procent lager risico hadden om diabetes te ontwikkelen dan degenen die de laagste inname van dit mineraal hadden. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes Care.

Krijg voldoende magnesium om uw diabetesrisico te verminderen

Studies hebben aangetoond dat het binnenkrijgen van 100 milligram extra magnesium per dag voldoende is om het risico op diabetes met 15 tot 19 procent te verminderen. Volgens de National Institutes of Health moeten vrouwen dagelijks naar 320 milligram van het mineraal streven, terwijl mannen ongeveer 420 milligram nodig hebben.

Helaas kan een tekort moeilijk te herkennen zijn, omdat de symptomen kunnen worden aangezien voor andere problemen. Ze omvatten vermoeidheid, zwakte, angst, slapeloosheid en hoge bloeddruk. Zelfs schijnbaar ongerelateerde problemen zoals terugkerende schimmel- of bacteriële infecties en migraine kunnen een magnesiumtekort signaleren. Bloedonderzoek kan helpen een magnesiumtekort te identificeren, dat wordt gedefinieerd als minder dan 1,8 mg / dL.

Wat kun je doen om er zeker van te zijn dat je genoeg krijgt van dit belangrijke mineraal? Het verkrijgen van voedsel is de beste manier van handelen. Hoewel supplementen bestaan, mogen ze alleen in extreme gevallen worden gebruikt, omdat te veel ervan uw calciumniveau negatief kan beïnvloeden. Keer naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zoals cashewnoten, amandelen, pompoenpitten, bonen, kikkererwten, donkere chocolade en bladgroenten zoals boerenkool en spinazie.

Het wordt steeds duidelijker dat goede voeding een zeer grote rol speelt bij ziektepreventie. Zorg ervoor dat u regelmatig op zoek bent naar voedsel dat rijk is aan magnesium om te voorkomen dat u aan diabetes lijdt.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

Diabetes.co.uk

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux