Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Deze stof in bier helpt je afvallen

0

Jawel, je leest het goed: er zit een stof in bier die volgens recent onderzoek helpt om af te vallen en cholesterol te bestrijden. Maar voor je aan het drinken slaat: er zit een addertje onder het gras.

De stof in kwestie heet xanthohumol, en komt voor in producten die met hop bereid werden. Eerder onderzoek wees al uit dat de stof mogelijk de ontwikkeling van Alzheimer en Parkinson vertraagt, maar een studie aan de Oregon State University vond nu ook andere voordelen.

Bij testen op muizen, die op een vet dieet geplaatst werden, kreeg een groep 30 tot 60 milligram van de stof toegediend per kilogram lichaamsgewicht. Dit werd elke dag herhaald voor 12 weken. De andere groep muizen kreeg niets.

Wat bleek: de muizen die xanthohumol kregen, zagen hun slechte cholesterolwaarden met 80 procent verminderen. Ze kwamen ook 22 procent minder bij dan de andere groep, hoewel ze hetzelfde vetrijke dieet aten. Met andere woorden: de stof beschermt je tegen een hoge cholesterol en overgewicht.

Maar er is wel een probleem: om dezelfde hoeveelheid xanthohumol als de muizen op te nemen, moet je binnen de 24 uur 3.500 pintjes drinken. Niet alleen is dat onmogelijk (om niet te zeggen dodelijk), maar het effect van de stof zal dan in het niets verdwijnen bij het aantal calorieën in het bier. Wel hopen de wetenschappers met verder onderzoek te ontdekken hoe ze de stof kunnen gebruiken om overgewicht te bestrijden. En tot dan hoef je je alvast niet al te schuldig te voelen als je een pintje bestelt. Als het daarbij blijft tenminste.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux