Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Dit is waarom de naar beneden gerichte dog yoga-pose goed is voor je rug

0

Misschien wel de bekendste en gezondste yogapose is de naar beneden gekeerde hondenhouding. Het is een van de eerste asanas (houdingen) die aan beginners wordt geleerd, en het blijft populair, zelfs bij ervaren beoefenaars vanwege de gezondheidsvoordelen.

De neerwaarts gerichte hondenhouding activeert het blaaskanaal, de langste acupunctuurmeridiaan in het lichaam. Het activeren van het kanaal verbetert de stroom van qi door geassocieerde organen.

Het kanaal van de blaas loopt over de hele lengte van de rug. Zich uitstrekkend van het binnenoog naar de pink teen, heeft het kanaal van de blaas maar liefst 67 verschillende acupunctuurpunten verdeeld over zijn lengte.

Het blaaskanaal dient als eerste verdedigingslinie tegen kou, microben, pollen, wind en andere externe factoren die ziekte veroorzaken. Acupunctuurpunten langs dit kanaal worden vaak geactiveerd om het immuunsysteem te verbeteren en de symptomen van verkoudheid en griep te behandelen.

De iconische naar beneden gerichte houding van yoga activeert het vitale kanaal van de blaas

Wanneer een persoon de naar beneden gerichte hondshouding uitvoert, zorgt hij of zij ervoor dat het kanaal van de blaas langer wordt. Deze verlenging maakt flow mogelijk en versterkt het primaire verdedigingsmechanisme van het lichaam.

Het activeren van het blaaskanaal verhoogt het immuunsysteem dat beschermt tegen infecties. Het helpt ook de pijn te verminderen die wordt ervaren door delen van het lichaam langs de route.

De neerwaartse houding van de hond kan hoofdpijn, nek- en rugpijn, gewonde hamstring- en kuitspieren en voetpijn verlichten. De effecten zijn vergelijkbaar met acupunctuurstimulatie van de drukpunten, maar er is geen gebruik van naalden voor nodig.

Verder heeft het kanaal van de blaas ook de Back Shu-punten. Deze punten zijn verantwoordelijk voor het transport van bloed, vloeistoffen, qi en andere belangrijke stoffen naar de bijbehorende organen. Het activeren van deze punten verbetert de prestaties van verschillende organen.

Eén yoga-asana activeert alle Back Shu-acupunctuurdrukpunten

Acupunctuurbeoefenaars gebruiken Back Shu-punten op twee manieren. Eerst gebruiken ze het om de toestand van de patiënt te evalueren. Een beoefenaar zou de Back Shu-punten controleren op gevoeligheid of om te zien of deze abnormaal zijn verhoogd of verlaagd.

Als een punt een van deze omstandigheden vertoont, betekent dit dat het orgaan dat ermee verbonden is, niet goed is. Zodra de diagnose voltooid is, zou een acupunctuurbehandelaar vervolgens naalden aanbrengen op het juiste Back Shu-punt, waardoor de toestand van het orgaan verbetert.

Back Shu-punten worden ook gebruikt bij de behandeling van chronische aandoeningen die niet worden veroorzaakt door een ernstig letsel. Sommige van deze aandoeningen zijn angst, astma, incontinentie, slapeloosheid, prikkelbare darmsyndroom, migraine en onregelmatige menstruatie. Het gebruik van een acupunctuurbehandeling op Back Shu-punten wordt beschouwd als de meest eenvoudige manier om een ​​bepaald orgaan te behandelen.

Back Shu-punten worden ook gebruikt om problemen met sensorische organen te verlichten omdat elk belangrijk orgaansysteem wordt geassocieerd met een sensorisch orgaan. De lever is bijvoorbeeld geassocieerd met de ogen en de milt is geassocieerd met de tong.

Ervan uitgaande dat de naar beneden gerichte hond pose een goede manier is om de stroom van qi te verbeteren door het kanaal van de blaas. Zou dit ook de Back Shu-punten stimuleren, wat op zijn beurt de verschillende organen die bij die punten horen, ten goede zou komen.

Bronnen:

GreenMedInfo.com

Med-VetAcupuncture.org

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux