*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Problemen met het verteren van vet? Hier zijn 5 manieren om je darmen in beweging te krijgen

0

U kunt spijsverteringsproblemen krijgen omdat uw lichaam moeite heeft met het absorberen van vet. Een persoon die lijdt aan malabsorptie van vet kan symptomen vertonen zoals het afscheiden van lichtgekleurde, stinkende ontlasting; ervaren van vermoeidheid, opgeblazen gevoel, gewichtstoename of verlies; misselijk voelen door vet voedsel; en een droge huid – die allemaal ernstig kunnen zijn. Deze symptomen kunnen ook een aanwijzing zijn voor andere tekorten aan voedingsstoffen omdat sommige voedingsstoffen vetzuren nodig hebben om te worden opgenomen.

Vetabsorptie kan om verschillende redenen optreden.

Levercongestie: waarbij de lever geen goede gal kan synthetiseren.Gal van slechte kwaliteit – waarbij de galblaas er niet in slaagt om dikke, kleverige gal vrij te maken.

Gebrek aan pancreasenzymen:  deze enzymen zijn nodig om vet te verteren.Help uw lichaam vet efficiënt te absorberen door uw darm gezond te houden.

Eet meer bitter voedsel: je smaakpapillen zullen je hiervoor misschien niet bedanken, maar je maag wel. Tijdens het eten scheidt het lichaam maagsappen af die zijn samengesteld uit zuren en enzymen om de macronutriënten af te breken en te absorberen. Het eten van bitter voedsel stimuleert het lichaam om meer van deze enzymen vrij te maken. Bovendien is gemeld dat bitter voedsel de bloedstroom door het spijsverteringskanaal verbetert, wat ook de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen kan bevorderen. Bietengranen, snijbiet, cichorei, collards en paardenbloem zijn enkele bitters die je kunt proberen.

Verhoog de zoutzuurspiegels: waterstofchloride is nodig om voedsel in de maag af te breken en voedingsstoffen te absorberen. Het is ook belangrijk voor de afgifte van gal, dat helpt bij het afbreken van vetten. Dit type zuur kan ook helpen slechte bacteriën te bestrijden. Om uw lichaam te helpen meer zoutzuur te produceren, voegt u een eetlepel appelciderazijn toe aan een glas water en drinkt u het voor de maaltijd. Voedingsmiddelen zoals citroensap, zwarte olijven, selderij, boerenkool, gerst en spinazie kunnen ook uw zoutzuurniveau verhogen.

Verhoog uw spijsverteringsenzymen: spijsverteringsenzymen, zoals proteases, lipasen en amylases, zijn nodig voor een goede spijsvertering. Als uw lichaam niet voldoende spijsverteringsenzymen produceert, kunnen voedselmoleculen niet goed worden afgebroken, wat kan leiden tot problemen zoals lactose-intolerantie. U kunt uw spijsverteringsenzymen verhogen door één of twee natuurlijke spijsverteringssenzymsupplementen vóór elke maaltijd te nemen. Je kunt ook voedsel eten dat rijk is aan natuurlijke spijsverteringsenzymen, waaronder avocado’s, bananen, gember, honing, kiwi’s, mango, miso, papaja, ananas en gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kefir, kimchi en zuurkool.

Voeg wat medium-chain vetzuren (MCT’s) toe aan uw dieet: in vergelijking met andere vettypen kunnen MCT’s gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen. Dit komt omdat ze rechtstreeks in de bloedbaan worden getransporteerd en door de lever worden gebruikt voor energie. Bovendien hebben ze geen enzymen nodig om afgebroken te worden. Probeer kokosolie, een van de rijkste bronnen van MCT’s, te gebruiken in plaats van je gewone bakolie. Vermijd hoog-verwerkte, niet-traditionele vetten zoals canola-olie, sojaolie, saffloerolie, katoenzaadolie, pindaolie en druivenpitolie, omdat ze levercongestie kunnen verergeren.

Eet gefermenteerde voedingsmiddelen: zoals eerder vermeld bevatten gefermenteerde voedingsmiddelen natuurlijke spijsverteringsenzymen die kunnen helpen bij een goede spijsvertering. Deze voedingsmiddelen bevatten ook nuttige bacteriën of probiotica die essentieel zijn voor de spijsvertering. De beste manier om de microbiologische diversiteit van uw darm te verbeteren, is door regelmatig gefermenteerde voedingsmiddelen te eten of door probiotische supplementen van minstens een miljard actieve culturen te consumeren.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux