Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Regelmatig sporten en meer eiwit consumeren kan helpen spierverlies als gevolg van veroudering te voorkomen

0

Een onderzoek onder leiding van onderzoekers van de Universiteit van Drexel in Philadelphia onderzocht hoe inname van eiwit in de voeding en regelmatige lichaamsbeweging het risico op spierverlies bij oudere volwassenen kunnen verminderen. In hun artikel, dat werd gepubliceerd in Nutrition Research, vergeleken zij de huidige aanbevelingen voor eiwitinname en lichaamsbeweging met voeding en gaven zij hun suggesties om deze te verbeteren, op basis van een overzicht van de beschikbare literatuur over de kwestie.

Het verouderingsproces is een onvermijdelijk onderdeel van het leven, zelfs als de skin care-industrie van $ 18 miljard probeert iedereen producten te laten kopen die het kunnen vertragen, althans aan de buitenkant. Voor het grootste deel is het echter een verandering die van grote invloed kan zijn op de biologische, fysiologische, ecologische, psychologische, gedrags- en sociale processen van een persoon.

Hoewel sommige van deze veranderingen onschadelijk zijn – neem bijvoorbeeld grijzend haar – anderen kunnen interfereren met het dagelijks leven van een persoon naarmate hij ouder wordt, en het risico op ziekte, kwetsbaarheid en zelfs invaliditeit verhogen. Vooral ouderen hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van chronische ziekten – een daarvan is verlies van spiermassa of sarcopenie.

Voor oudere mensen is sarcopenie een veelvoorkomende aandoening die ten minste 10 procent van de volwassenen ouder dan 50 treft. De term, die ‘gebrek aan vlees’ betekent, kan in de loop van de tijd van invloed zijn op de balans, het looppatroon en de fysieke functie van een persoon, en uiteindelijk afname van de kwaliteit van leven en levensverwachting. Mensen met de aandoening verliezen elk jaar drie procent van hun spierkracht, wat hen belemmert om activiteiten uit te voeren die ze in het verleden wellicht gemakkelijk hadden gevonden. Studies tonen aan dat sarcopenie het gevolg is van een onbalans tussen signalen voor spiergroei en demontage. Naarmate een persoon ouder wordt, wordt zijn lichaam resistenter tegen groei (anabole) signalen, waardoor spierverlies optreedt.

De onderzoekers keken naar studies die eiwitinname en regelmatige lichaamsbeweging koppelen aan verminderd sarcopenie-risico, evenals hulpmiddelen die elke factor het best kunnen meten. Op basis van hun bevindingen, stelde het team een ​​verhoging voor van de eiwitinname in het dieet tot 1,4 gram per kilogram lichaamsgewicht (g / kg) van de huidige aanbeveling van 0,8 g / kg per dag. Ze wezen ook op de noodzaak van verder onderzoek op de volgende gebieden:

– Of aminozuursuppletie effectief was door longitudinale studies.
– Welke eiwitbron en timing het beste zijn om spierkracht te behouden voor mensen met sarcopenie.
– De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging bij het verlagen van het risico op sarcopenie en welke oefeningen geschikt zijn.- Het mechanisme achter het vermogen van voedingseiwitten en lichaamsbeweging om de aandoening te voorkomen.
– De beste methode voor het bepalen van sarcopenie.

Kortom, de onderzoekers ontdekten dat de voldoende hoeveelheid eiwit die oudere mannen en vrouwen nodig hebben, zou moeten worden herzien en waarschijnlijk hoger zou zijn.

Oefening, eiwit en veroudering

Ouder worden is inderdaad een risicofactor voor sarcopenie, maar een zittende levensstijl en een ongezond voedingspatroon kunnen ook de aandoening triggeren. Een studie in de Journal of Clinical Densitometry concludeerde dat spierontgifting – of het nu gaat om immobilisatie na een blessure of een zittende levensstijl – een van de grootste risicofactoren is van sarcopenie en kan leiden tot sneller spierverlies en toegenomen spierzwakte.

Gelukkig bleek uit onderzoek door onderzoekers van de Inha University in Zuid-Korea dat aërobe, weerstands- en gecombineerde oefeningsregimes veel voordeel kunnen bieden aan oudere volwassenen die sarcopenie willen voorkomen of beheersen.

Een recensie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients bood een nieuw inzicht over de relatie tussen eiwit en veroudering met behulp van darmmicrobiota. De afname in spiermassa en -functie kan worden verzacht door een verhoogde eiwitinname; dit is echter sterk afhankelijk van de gezondheid van het darmmicrobioom. In de review hebben onderzoekers een verband vastgesteld tussen de gezondheid van de skeletspieren en de toestand van het darmmicrobioom, in het bijzonder hoe de laatste de respons van de eerste op voedingseiwit beïnvloedt.

Bronnen:

Food.news

Minnesota.CBSLocal.com

NIA.NIH.gov

Healthline.com

Health.Harvard.edu

NCBI.NLM.NIH.gov

e-JER.org

MDPI.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux