*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Spierpijn als je te veel traint

0

Hoewel lichaamsbeweging heel belangrijk is voor je gezondheid, kan het juist contraproductief zijn om je spieren te veel te oefenen. Je zou problemen kunnen tegenkomen als je niet genoeg rust.

Wanneer u regelmatige lichaamsbeweging opneemt in uw dagelijkse routine, zult u zien dat dit geweldige fysieke, mentale en emotionele voordelen oplevert. Als u deze activiteit echter misbruikt of te veel doet, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid. Blijf lezen om erachter te komen wat er met je spieren gebeurt als je te veel beweegt.

Oefening Aanbevelingen

De soorten oefeningen en het aantal herhalingen dat u doet, zijn altijd afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden en vaardigheden, ongeacht uw leeftijd, levensstijl of eventuele ziekten.

Om deze reden beveelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan dat volwassenen minstens 150 minuten matige intensiteit aerobics per week doen. Anders kunt u 75 minuten intensieve training per week doen om de belangrijkste spiergroepen te versterken.

Spieren bestaan ​​uit zachte, buigbare weefsels die zorgen voor de beweging, stabiliteit en structuur van botten en gewrichten in het lichaam. Bovendien zijn er veel verschillende vormen en maten spieren, die bijna de helft van het lichaamsgewicht van een persoon vertegenwoordigen.

Nadat spieren te veel in beweging zijn gebracht, kan er sprake zijn van vertraagde spierpijn of DOMS. Dit wordt meestal veroorzaakt door samentrekkingen van de spieren.

Dit komt vaak voor bij mensen die al lange tijd niet sporten of vanwege een plotselinge toename van de intensiteit of de hoeveelheid oefening die ze ervaren.

Wat veroorzaakt deze spierpijn?

Excentrische contracties zijn wat er gebeurt als de spieren zich uitstrekken op hetzelfde moment dat het samentrekt. Een duidelijk voorbeeld hiervan is wanneer iemand gewend is om vaak op vlakke oppervlakken te lopen en een heuvel oploopt. De volgende dag zal deze persoon zeker spierpijn hebben omdat zijn lichaam gewend is om op een vlak oppervlak te trainen.

Deze pijn is te wijten aan micro-tranen in de spieren. Bovendien kan het verschijnen als je meer spanning dan normaal op je spieren uitoefent, omdat je ze te veel uitrekt en samentrekt als je te veel beweegt.

Als u te veel traint, loopt u een groter risico om uw spieren te verwonden. Mogelijke verwondingen kunnen onder meer getrokken of zelfs gescheurde spieren zijn. Om deze reden moet de intensiteit van je oefeningen passend en harmonieus zijn.

Zorg er daarnaast voor dat je workouts veilig zijn en je fysieke gezondheid beschermen.

Aanbevelingen voor het voorkomen van spierpijn

1. Negeer de pijn niet.
Verlaag de intensiteit van uw trainingssessies. Dit is de enige manier om je spieren gezond te houden en ervoor te zorgen dat je niet het risico loopt jezelf te verwonden.

Als je blijft trainen met zulke hoge intensiteit, zullen je ligamenten en gewrichten niet voldoende kunnen rusten. Als gevolg hiervan verhoogt u uw risico op spiertrekkingen en tranen.

2. Verlicht de pijn en rust als je te veel traint.
Neem een ​​warm bad of geniet van de sauna in de sportschool. Dit zal je pijn verlichten en je spieren ontspannen. Bovendien zal de hitte helpen om toxines te verwijderen en endorfines vrij te maken.

Vergeet niet te rusten. Dit is essentieel als u wilt dat de aangetaste spieren kunnen herstellen.

3. Gebruik koude en warme kompressen als u te veel beweegt.
Voordat je aan je lichamelijke activiteit begint, doe je een koud kompres op het gebied waar je spierpijn hebt. Later, wanneer u klaar bent met uw training, plaatst u een warm kompres op dezelfde plaats om de spieren te helpen ontspannen.

Bovendien kunt u gels of crèmes met kalmerende ingrediënten gebruiken, wat erg handig is voor elk ongemak.

4. Voeg een opwarmingsroutine toe.
Om spierpijn te voorkomen, zorg ervoor dat u altijd opwarmt voordat u met een training begint. Bovendien, als u klaar bent met uw workout, rekt u uit om uw spieren te ontspannen.

Wanneer u een bepaalde trainingsroutine beoefent, verhoogt u de intensiteit beetje bij beetje. Het is ook essentieel om deze oefening vaak te doen.

Op deze manier zult u zelden last hebben van spierpijn. Het is heel belangrijk om je lichaam voldoende tijd te geven om aan hogere eisen te voldoen.

5. Pas goed op jezelf.
Als je beter in vorm wilt komen en je emotionele en mentale gezondheid wilt verbeteren, moet je altijd in gedachten houden dat het essentieel is dat je van je lichaam houdt, zorgt voor en respecteert. Doe dit op de gezondste en veiligste manier mogelijk.

Vraag niet meer van je lichaam dan het kan geven. Al het overtollige is schadelijk, dus oefen niet te veel. Stel een gevarieerd en compleet trainingsprogramma op. Je trainingen moeten minstens 30 minuten per dag duren en aanpassen aan je fysieke conditie.

Op deze manier kunt u geleidelijk de intensiteit van uw oefening verhogen. Als gevolg hiervan kun je de fitnessdoelen bereiken die je hebt gemaakt. Bovendien vergroot u met succes uw sterkte, tonificatie, flexibiliteit en volume van uw spieren, evenals het uithoudingsvermogen van uw pezen en ligamenten.

Het krijgen van wat oefening zal niet alleen je uiterlijk verbeteren. Bovendien is lichaamsbeweging ook erg nuttig voor je houding. Je hebt meer energie om elk van je dagelijkse activiteiten te doen.

Dat gezegd hebbende, vergeet niet om voor je spieren te zorgen: oefen niet te veel!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux