*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Suppletie met beta-alanine verlicht vermoeidheid, verhoogt de spier carnosine

0

Onderzoekers van de University of Central Florida suggereren aanvulling met beta-alanine om de spieren van carnosine te verhogen en vermoeidheid te verlichten. In hun studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, keek het team naar de effecten van supplementatie met beta-alanine op de prestaties, spiercarnosine en L-histidine bij mannen en vrouwen.

Eerdere studies hebben aangetoond dat suppletie met beta-alanine leidt tot een verhoogd intramusculair carnosinegehalte, waardoor de buffercapaciteit tijdens intensieve training verbetert.Recent onderzoek heeft ook gesuggereerd dat supplementatie met bèta-alanine ook spier-L-histidine kan verlagen.

Voor de huidige studie vergeleek het onderzoeksteam de effecten van supplementatie tussen bèta-alanine tussen mannen en vrouwen.Ze stelden de hypothese dat suppletie met bèta-alanine zou resulteren in een vergelijkbare toename van carnosine en prestatie tussen mannen en vrouwen en spier L-histidine zou verminderen.Om deze hypothese te testen, rekruteerden ze 26 mannen en vrouwen en gaven ze willekeurig gedurende 28 dagen bèta-alanine of placebo.De resultaten toonden aan dat suppletie met beta-alanine carnosine en spiervermoeidheid bij mannen en vrouwen aanzienlijk deed toenemen.Suppletie met bèta-alanine had echter geen effect op spier-L-histidine.De verschillen tussen mannen en vrouwen waren onduidelijk.

De bevindingen van het onderzoek suggereerden dat suppletie met beta-alanine gedurende 28 dagen de spier carnosine kan verhogen en vermoeidheid bij mannen en vrouwen kan verlichten, maar spier L-histidine niet heeft verminderd.

Bron:

Varanoske AN, Hoffman JR, Church DD, Coker NA, Baker KM, Dodd SJ, Oliveira LP, Dawson VL, Wang R, Fukuda DH, Stout JR. ? -ALANINE SUPPLEMENTATION ELEVATES INTRAMUSCULAR CARNOSINE CONTENT AND ATTENUATES FATIGUE IN MEN AND WOMEN SIMILARLY BUT DOES NOT CHANGE MUSCLE L -HISTIDINE CONTENT. Nutrition Research. December 2017; 48: 16-25. DOI: 10.1016/j.nutres.2017.10.002

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux