*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Vastgesteld pediatrische kankerpatiënten hebben baat bij een beter dieet en betere lichaamsbeweging, wat het succes van de behandeling ten goede komt

0

Zelfs als u een kankerbehandeling ondergaat, kunnen eenvoudige dingen zoals een goede voeding en lichaamsbeweging helpen uw niveaus van succesvolle behandeling en herstel te verhogen. Dit is volgens onderzoekers van het MD Anderson Children’s Cancer Hospital van de Universiteit van Texas, die onlangs een onderzoek hebben uitgevoerd dat is gepubliceerd in een online nummer van Pediatrics Research.

Volgens de onderzoekers hebben voeding en lichaamsbeweging nog steeds een groot potentieel om de effectiviteit van chemotherapie te verbeteren en het risico op late effecten bij patiënten met kinderkanker te verminderen. Dit onderzoek opent de deur om te bepalen hoe energiebalans, een combinatie van het dieet en de lichaamsbeweging van een persoon, effectief kan worden geïmplementeerd naast behandeling van obesitas.

In totaal keken de onderzoekers naar 67 studies – waaronder 32 klinische onderzoeken bij pediatrische patiënten – en naar gegevens van verschillende patiënten met verschillende soorten kanker. Hun onderzoek omvatte patiënten met acute lymfoblastaire leukemie, hersentumoren en rhabdomysarcoom. Ze benadrukten ook de cellulaire mechanismen waardoor energiebalans de tumorgroei beïnvloedt.

Doel van de studie

Volgens Joya Chandra, Ph.D., universitair hoofddocent Pediatric Research en de hoofdauteur van het onderzoek, was hun doel bij het uitvoeren van het onderzoek om uit te zoeken wat voor de pediatrische patiënten werkt wat betreft voeding en lichaamsbeweging. “Het doel van de review was om een ​​afbakening te maken tussen de vermindering van obesitas als een doel voor energiebalansinterventies versus simpelweg het veranderen van dieet of het toevoegen van beweging,” zei ze. “Bijvoorbeeld, onze beoordeling bevestigde het aanpassen van het dieet of het toevoegen van matige lichaamsbeweging kan de chemotherapie-efficiëntie verbeteren, onafhankelijk van gewichtsverlies.”

Wat ook wordt bevestigd door het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd, is dat het hebben van een slecht dieet en een zittende levensstijl een negatieve invloed heeft op de kansen van een patiënt voor een succesvol herstel van de behandeling. In feite bevestigen de onderzoekers dat beide dingen leiden tot obesitas. Echter, het verband tussen tumoren in verschillende kankers en hoe goed dieet en lichaamsbeweging hen kunnen beïnvloeden, moet nog worden geanalyseerd, omdat de onderzoekers het nog steeds niet volledig hebben begrepen.

Volgens Keri Shadler, Ph.D., een assistent-professor van Pediatric Research en een co-auteur van de studie, zijn er veel verschillende factoren die moeten worden overwogen bij het maken van een op maat gemaakt oefenprogramma voor patiënten. Deze omvatten het type tumor dat aanwezig is, de gezondheidstoestand van de patiënt en de frequentie en duur van de oefening die wordt uitgevoerd. “Oefening tijdens de behandeling is veilig en verbetert de fysieke fitheid bij patiënten,” zei Shadler. “We hebben verschillende klinische onderzoeken aan de gang waaronder een testoefeninginterventie bij bottumorpatiënten.”

Nieuwe mogelijkheden in behandeling

Dit onderzoek werpt nieuw licht op wat mogelijk is tijdens de behandeling van patiënten met kanker bij kinderen. Algemene kennis vereist dat speciale dieetinterventies meestal geen deel uitmaken van een dergelijke behandeling, ondanks het feit dat gezond eten wordt aangemoedigd terwijl een patiënt wordt behandeld. Dat is dubbel waar voor fysieke activiteit; in feite zijn artsen vaak voorzichtig met het suggereren ervan in een instelling voor kankerzorg.

Voor nu gaan de onderzoekers door met het uitvoeren van tests, met name bij het toedienen van voedingsinterventies en bij het kijken naar het gewichtstraject bij alle patiënten. Andere aspecten van hun onderzoek kijken naar andere dingen, zoals de invloed van voeding en inspanningsinterventie op de effectiviteit van chemotherapie, het langetermijnrisico van toxiciteit voor leukemie en osteosarcoom. Hoewel het allemaal contra-intuïtief lijkt, suggereren de gegevens uit het onderzoek duidelijk dat er iets goeds kan komen van dieet en lichaamsbeweging, zelfs in het midden van de behandeling van kanker.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux