Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Waarom Chinese kaneel deel zou moeten uitmaken van uw plannen voor gewichtsverlies

0

Kaneel is meer dan een populaire smaak in eten en drinken. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese en Ayurvedische geneeskunde om verschillende ziekten te behandelen. Tegenwoordig wordt het ook steeds interessanter als afslankbooster – iets dat onderzoekers van de Dongguk University in Zuid-Korea in hun onderzoek hebben onderzocht. Hun bevindingen, die verschenen in The American Journal of Chinese Medicine, waren veelbelovend: Chinese kaneel (Cinnamomum cassia) bleek anti-obesitas eigenschappen te hebben, waardoor het ideaal was voor gewichtsbeheersing.

In de traditionele Chinese geneeskunde is kaneel, ook wel rou gui genoemd, een waardevol kruid dat vaak wordt gebruikt om de bloedcirculatie te bevorderen en om het lichaam te verwarmen. TCM-beoefenaars beschouwen kaneel als “heet” van aard en gebruiken het kruid om yang-deficiënties in het hart, de lever en de milt te behandelen. Wat gewichtsbeheersing betreft, toonde een onderzoek in Diabetes Care aan dat kaneel kan helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel, het totaal cholesterol en triglycerideniveaus bij mensen met type 2-diabetes. Vooral triglyceriden zijn een belangrijke marker voor mensen met een verhoogd risico op obesitas, omdat verhoogde niveaus kunnen wijzen op de aanwezigheid van chronische ziekten zoals diabetes; metabool syndroom, vaak een voorloper voor hartziekten; hypothyreoïdie, en zelfs bepaalde genetische aandoeningen. Een review gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes, Obesitas en Metabolisme bracht een vergelijkbaar voordeel aan het licht, waarbij kaneel rechtstreeks verband hield met stabiele bloedsuikerspiegels en zelfs verminderde eetlust en honger.

Voor de studie onderzocht het team of Chinese kaneel – het meest alomtegenwoordige type kaneel – anti-obesitas eigenschappen heeft met behulp van in vivo en in vitro methoden. Ze selecteerden mannelijke C57BL / 6-muizen en voedden ze vier maanden met normale voeding of met een vetrijk dieet. De muizen in de experimentgroep werden dagelijks behandeld met Chinees kaneelextract en werden vergeleken met de controlegroep, evenals degenen die werden behandeld met het antidiabetica-medicijn metformine.

De resultaten ondersteunden zowel de resultaten van eerdere studies als de traditionele geneeskunde. De ratten die werden behandeld met Chinees kaneelextract vertoonden een significante afname van het lichaamsgewicht en hadden lagere biomarkers voor diabetes en een hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie). De ratten vertoonden ook een verlaagde glucosetolerantie en insulineresistentie, die beide risicofactoren zijn voor diabetes. Hoewel de ratten die werden behandeld met Chinese kaneel een verminderde eetlust hadden, toonden in-vitro-onderzoeken aan dat de extracten de ATP-niveaus verhoogden, waardoor ze een verhoogd energieverbruik hadden.

Na analyse van de leverweefsels van de ratten, merkte het team op dat het extract de ophoping van lipiden onderdrukte en de grootte van de vetcellen verlaagde (adipocyten), twee factoren die verband houden met het risico van overgewicht, volgens een studie in The American Journal of Clinical Nutrition.

“Onze resultaten suggereren dat CC [Cinnamomum cassia] extract de gewichtstoename in obese muizen reguleert door de ophoping van lipiden te remmen en het energieverbruik te verhogen, en dat het actiemechanisme de opwaartse regulatie van mitochondriale biogenese in skeletspiercellen omvat”, concluderen de onderzoekers in hun rapport. .

Deze bevindingen waren zeer vergelijkbaar met een studie onder leiding van de University of Michigan Life Sciences Institute (LSI), die werd gepubliceerd in het tijdschrift Metabolism. De studie gaf aan dat cinnamaldehyde, de essentiële olie die verantwoordelijk is voor de unieke smaak van kaneel, het metabolisme stimuleert door thermogenese in vetcellen te induceren, waardoor ze worden verbrand voor energie.

“Kaneel maakt al duizenden jaren deel uit van onze voeding en mensen vinden het over het algemeen lekker,” verklaarde Jun Wu, een professor bij LSI en co-auteur van het onderzoek. “Dus als het kan helpen beschermen tegen obesitas, kan het ook een aanpak bieden voor metabole gezondheid waar patiënten zich gemakkelijker aan kunnen houden.”

Bronnen:

Science.news

AsiaOne.com

MayoClinic.org

OnlineLibrary.Wiley.com

Academic.OUP.com

WorldScientific.com

ScienceDaily.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux