*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Welterusten: honing eten voordat je naar bed gaat, kan je helpen beter te slapen

0

Wist je dat het eten van snoep voor het slapengaan een negatieve invloed kan hebben op de kwaliteit van je slaap? Dit kan beurtelings je energieniveau beïnvloeden en je de volgende dag uitgeput laten voelen. Maar als je echt een manier nodig hebt om de zoetkauwer in je ’s nachts te verwennen, dan is er een natuurlijk alternatief dat je kunt nemen, wat niet alleen gezonder is, maar je ook nog eens kan helpen om’ s nachts beter te slapen. Honing is een krachtig superfood dat kan dienen als een effectief slaapmiddel en natuurlijk ontspannend middel.

Sinds de oudheid hebben verschillende culturen honing gebruikt als voedsel en als geneesmiddel. Als een bron van voeding zit honing vol met belangrijke antioxidanten en natuurlijke verbindingen. In eerste instantie kan het contra-intuïtief klinken om elke dag iets zo zoets als honing te nemen, maar de potentiële gezondheidsvoordelen ervan wegen ruimschoots op tegen de nadelen. Honing is zoveel meer dan een gezonder alternatief voor suiker. Als een populaire behandeling voor slapeloosheid, bevordert honing een diepe, rustgevende slaap en helpt het je lichaam te ontspannen. Bovendien kan het dagelijks nemen van honing de vitaliteit stimuleren en de gezonde functies van het immuunsysteem, spijsvertering en ademhalingssystemen ondersteunen.

Hoe helpt het eten van honing je om beter te slapen?

Het eten van honing ’s nachts kan een hele reeks gebeurtenissen door je hele lichaam stimuleren. Ruwe honing bevat van nature een hoog gehalte aan fructose en glucose. Glucose kan je energieniveau onmiddellijk verhogen, terwijl fructose wordt opgeslagen in de lever als glycogeen om te dienen als een energiebron terwijl je slaapt. Terwijl je slaapt, werken fructose en glucose samen om de bloedsuikerspiegel te ondersteunen. Gezonde en stabiele bloedsuikerspiegels kunnen je honger in de nacht doen verminderen, waardoor je minder snel midden in de nacht wakker wordt voor een snelle hap. Matige pieken in de bloedsuikerspiegel kunnen ook bijdragen aan de afgifte van tryptofaan, dat vervolgens wordt omgezet in serotonine. Deze neurotransmitter heeft een aantal functies bij het reguleren van de reguliere functies van je lichaam, waaronder het ontspannen van je hersenen en het induceren van slaap. Serotonine leidt ook tot de productie van het slaaphormoon melatonine in de hersenen.

De beste manier om honing voor het slapengaan te nemen, is door een warm glas water te nemen, twee helften van een gesneden citroen te persen en de oplossing te mengen met een theelepel honing. Drink deze natuurlijke remedie elke nacht, verbetert niet alleen de kwaliteit van je slaap drastisch, maar je lichaam wordt ook ontgift. Warm water, honing en citroen kunnen de spijsvertering ondersteunen en gifstoffen veilig uit de darm verwijderen. Een andere optie is om honing toe te voegen aan een kopje verzachtende kamille thee. Je kunt ook direct een theelepel rauwe, niet-gepasteuriseerde honing voor het slapengaan consumeren.

Andere manieren om je te helpen beter te slapen

Elke avond honing nemen hoeft niet het enige te zijn dat je kunt doen om meer rustgevende slaap te krijgen. Hier volgen nog een aantal andere handige tips die je kunt volgen om je te helpen weg te dromen naar dromenland:

–  Vermijd het gebruik van elektronische apparaten voor het slapen gaan.
Als je de mobiele telefoon gebruikt of ’s nachts televisie kijkt, kan je geest niet ontspannen en ontspannen. Bereid je geest voor op de slaap door de felle lichten van je gadgets minstens een uur voor het slapengaan te vermijden.

–  Vermijd het eten van grote hoeveelheden voedsel voor het slapen gaan.
Eet je diner minstens twee of meer uur voor het slapengaan. Een kleine dosis ruwe honing zou de enige uitzondering moeten zijn. Zorg ervoor dat je de honing- of het honingwater minstens 30 minuten voor het slapen gaan inneemt.

–  Luister naar ontspannende muziek voor het slapen gaan.
Studies hebben aangetoond dat het luisteren naar rustgevende jazz of klassieke muziek rustgevende effecten op je hersenen kan hebben. Hoe minder opwindend je brein wordt, des te gemakkelijker zal het zijn om in slaap te vallen.

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux